Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Δελτίο Τύπου των τριών Σωματείων για τα επιδόματα ανεργίας


Η κυβέρνηση και η Διοίκηση του ΟΑΕΔ ανακοίνωσαν με Δελτίο Τύπου ότι ολοκλήρωσαν την καταβολή της δίμηνης παράτασης του επιδόματος ανεργίας για όσους δικαιούχους είχε λήξει η επιδότησή τους το Γενάρη και το Φλεβάρη και ότι η διαδικασία προχωρά και στο Μάρτη.

Απευθυνθήκαμε στη διευθύντρια του τοπικού ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ και διαπιστώσαμε ότι αυτό δεν ισχύει. Τη Δευτέρα, την επόμενη μέρα δηλαδή από την έκδοση του Δελτίου Τύπου, στη Ρόδο ήταν εκκρεμείς τουλάχιστον 7000 υποθέσεις. Οι υπάλληλοι υπερβάλουν εαυτόν για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, δουλεύοντας και από το σπίτι πέραν του ωραρίου τους.

Η ανακοίνωση αυτή της κυβέρνησης και της διορισμένης Διοίκησης του ΟΑΕΔ χωρίς να έχουν πάρει κανένα πρακτικό μέτρο για να εξασφαλιστεί η έγκαιρη καταβολή των επιδομάτων, έχει οδηγήσει σε καταστάσεις πανικού. Δικαιούχοι άνεργοι τηλεφωνούν ολημερίς στα καταστήματα του ΟΑΕΔ, πηγαίνουν επιτόπου και χτυπούν τις πόρτες, τα βάζουν με τους υπαλλήλους, ρωτούν ο ένας τον άλλο στο διαδίκτυο.

Μάλιστα εξαιτίας αυτής της κατάστασης την Τρίτη 14/4 δημιουργήθηκαν συνθήκες συνωστισμού και κινδύνου μετάδοσης του ιού στο υποκατάστημα της Ρόδου αφού άνεργοι που δεν έπαιρναν απάντηση από κανένα μετέβησαν επί τόπου.

Η κυβέρνηση έχει πολύ σοβαρή ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Να κόψει το λαιμό της και να δώσει λύση, να πιστωθούν τα χρήματα εδώ και τώρα στους λογαριασμούς των ανέργων που τους έχει αφήσει να κάνουν Πάσχα άφραγκοι.

Ήδη έχουμε κρούσματα συναδέλφων που βάζουν στη ζυγαριά αν θα αγοράσουν φάρμακα, φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης.
Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτή την κατάσταση δε θα την ανεχτούμε.
Ρόδος 15 Απριλίου 2020

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ AMILIA MARE & PARADISE VILLAGE
ΣΩΜΑΤΕΙΟ EΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ SHERATON
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ MIRAMARE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου