Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Υπόμνημα προς την κεντρική Διοίκηση του ΟΑΕΔ


ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Ρόδος, 28 Απριλίου 2020
ΠΡΟΣ:  Κεντρική Διοίκηση του ΟΑΕΔ

Με το παρόν θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και να καταθέσουμε τα αιτήματά μας  για τα παρακάτω ζητήματα:

1.    Για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων ανεργίας που ανακοινώθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Παρατηρούμε να εκδίδονται Δελτία Τύπου της κεντρικής Διοίκησης του ΟΑΕΔ σε πανηγυρικό ύφος, όπου ανακοινώνεται κάθε τόσο ότι ολοκληρώθηκε η καταβολή των επιδομάτων δημιουργώντας εκτός των άλλων και πανικό στους ανέργους που αφέθηκαν να κάνουν Πάσχα απένταροι. Ακόμα και σήμερα είναι χιλιάδες οι περιπτώσεις που δεν έχουν πληρωθεί.

Είναι δική σας ευθύνη να λύσετε αυτό το ζήτημα, τα όποια γραφειοκρατικά κωλύματα, τα όποια κενά στα πληροφοριακά συστήματα και να στελεχώσετε επιτέλους με προσωπικό τα καταστήματα και συνολικά την υπηρεσία.

2.    Να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, δηλαδή στο 80% του βασικού μισθού των 751 ευρώ που ίσχυε ως το 2012 και που εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα ζητούν να επανέλθει.

3.    Να επιδοτούνται όλοι οι άνεργοι χωρίς τους όρους και τις προϋποθέσεις που αφήνουν εκτός της μεγαλύτερη μάζα. Ειδικά για τους εποχικού να καταργηθεί το άθλιο «πλαφόν» της τρίμηνης επιδότησης.

4.    Να μη διανοηθείτε να δώσετε για ακόμη μια φορά χρήματα από το ταμείο του ΟΑΕΔ, τα οποία προέρχονται από τις δικές μας εισφορές αποκλειστικά, ως επιδότηση στους μεγαλοεπιχειρηματίες με το πρόσχημα της δήθεν διασφάλισης των θέσεων εργασίας. Αυτά τα χρήματα από τον ιδρώτα και το υστέρημα των εργαζομένων να αξιοποιηθούν αποκλειστικά για τη στήριξη και την ανακούφιση των ανέργων στις δύσκολες μέρες που περνάνε.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ SHERATON
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ AMILIA MARE & PARADISE VILLAGE
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ MIRAMARE



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου